L'assemblea de la Junta de Germanors i Confraries de Semana Santa d'Ontinyent, celebrada el passat dia 16 de juny, va acordar per unanimitat iniciar els tràmits per a sol·licitar que la Setmana Santa d'Ontinyent siga declarada d'interés turístic local.
Així, en la reunió, a la qual van assistir la junta directiva de l'entitat i representants de les confraries i germanors, es va donar el vistiplau a la proposta llançada pel secretari, Santiago Martínez.
El següent pas ha sigut recaptar tota la documentació necessària per a cursar la sol·licitud. A la justificació en l'apartat turístic, també s'ha unit un informe emés pel cronista de la ciutat, Alfred Bernabeu, en el qual argumenta l'antiguitat d'aquesta festivitat, amb imatges de gran valor històric, com és el cas de la Soledat, que compta amb més de 400 anys, i el Ecce Homo.
Aquesta sol·licitud també se li va traslladar a la regidora de Turisme, Sayo Gandia, qui va mostrar el suport del consistori a la iniciativa
Des de la Junta de Confraries, el seu secretari, Santiago Martínez, explica que esperen poder reunir la resta de documentació en el que queda de mes per a poder enviar la sol·licitud completa abans d'agost, i si no fóra possible, al més prompte possible al setembre.
D'altra banda, en aquesta reunió també va acordar que, atés que el programa-revista havia sigut ja imprés quan es va decretar l'estat d'alarma i no va ser possible la seua distribució, es repartirà un exemplar a cada confrare i als anunciants.
A més, respecte al concurs fotogràfic de la Setmana Santa, que no es va poder celebrar, es va aprovar tornar-lo a convocar, però amb un canvi en les bases, perquè es puguen presentar imatges d'altres anys, atés que les bases originals establien que les imatges havien de correspondre a actes de la Setmana Santa 2020, una cosa impossible per les circumstàncies.