L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat la plantació de 400 arbres i arbustos a la serra del Torrater, en compliment d’una de les demandes ciutadanes del procés “Ontinyent Participa 2021”.
Les regidores de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i Participació Ciutadana, Virtudes González, visitaven aquest dimarts la zona on estan plantant-se espècies com pi blanc, pi pinyoner, roure valencià, carrasca, server, olivera borda, savina, aladern i arborcer. En total, una hectària de superficie on es preten crear un "nucli de dispersió", un espai de plantació on es vol potenciar l'atracció i progresiva dispersió de llavors, imitant una taca d'oli, per facilitar l'expansió progressiva de la restauració del bosc mediterrani a esta zona.
Sayo Gandia explicava que la proposta original, que va ser la més votada a “Ontinyent Participa 2021” amb 3.222 vots, “era en sí genèrica, ja que demanava repoblar les serres, i haviem de trobar la zona adequada i també el moment adequat. Ara els tècnics consideren que és el millor moment per a esta acció, i per això, una volta obtinguts els permisos necesaris de la Generalitat Valenciana, que és qui té competència sobre les serres, hem esperat a esta època de l’any”.