Ontinyent va recollir més de 6.000 quilos de vidre durant els dies centrals de les festes de Moros i Cristians només en els contenidors especials inclosos dins de la campanya de recollida extraordinària “La reconquesta del vidre” que ha realitzat conjuntament l’Ajuntament d’Ontinyent, impulsada a la ciutat per l’Ajuntament, la Societat de Festers i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de vidre a Espanya.
La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha participat  al lliurament del premi que s’atorgava per sorteig entre les comparses participants, un dispensador de begudes fabricat en vidre que ha anat per a la comparsa Moros Berberiscos. Cal recordar que en la campanya La Reconquesta del Vidre, es lliuraven a les comparses poals amb rodes equipats amb sistema ale-hop, i s’instal·laven al municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya. A més, educadors ambientals informaven festers i ciutadania sobre el reciclatge de vidre i els seus beneficis, i es col·laborava amb les comparses per facilitar-les el reciclatge de vidre.
Segons les últimes dades facilitades per Ecovidrio i corresponents a 2021, els ciutadans d'Ontinyent van reciclar un total de 742.640 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 20,8 quilograms de vidre. Respecte a la taxa de contenerització, Ontinyent se situa amb una mitjana de 251 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 142 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi. 
Sayo Gandia, agraïa a les comparses “l’esforç que realitzen per tal de reciclar el vidre, i a més fer-ho bé”, un agraïment que feia extensiu a tota la ciutadania implicada en el reciclatge en general, “que ens han portat a ser una de les 5 ciutats de més de 30.000 habitats de tota la Comunitat Valenciana que més recicla per habitant. Una implicació i sentit de la responsabilitat mediambiental que va a ser clau en el futur model de recollida porta a porta”, recordava.