La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha mantingut una reunió amb representants d'ATEVAL, la patronal tèxtil valenciana. Bonig els ha exposat dues iniciatives presentades pels populars. Una d'elles és la necessitat que Europa no pose traves a la producció de màscares de tela. "Demanem al Govern que es pose una marca distintiva que acredite que estes màscares de tela reuneixen totes les certificacions i la normativa exigida per l'EU i per tant, són tan segures com les quirúrgiques o les FP2".

En segon lloc, Bonig qualificava de "increïble" que Les Corts "estiguen comprant màscares de la Xina. PSOE, UE i Compromís no poden dir que aposten per crear un gran clúster sanitari a la Vall d'Albaida, el Comtat i l'Alcoià, però després, a l'hora de comprar el material, el fan a la Xina", denunciava.
Bonig recordava l'acord de la mesa de les Corts que establia que es fomentaria la industrial tèxtil valenciana. "Fem una crida a la Generalitat i també al Govern d'Espanya perquè establisquen criteris socials, de manteniment de llocs de treball, de cohesió social que permeten a l'òrgan contractant apostar per una indústria que és un exemple, que ha sabut reconvertir-se en un moment complicat".
Bonig avançava que la seua formació presentarà una iniciativa en Les Corts per a sol·licitar que es complisca l'acord que la taula va aprovar. "És molt greu que PSOE, Compromís i UP, que volen pujar impostos, a l'hora de comprar busquen només la justificació del preu de les màscares".

La líder del PPCV reconeixia la dificultat de competir amb la Xina "però és necessari mantindre una indústria nacional".

Bonig detallava en acabar la reunió que una de les principals demandes que ATEVAL li traslladava en la reunió són ajudes directes i campanyes de publicitat. "Cal fer campanyes com es va fer en l'àmbit turístic, per a posicionar la marca Comunitat Valenciana i Espanya en tot el relacionat amb el tèxtil, el moble, l'artesania... En el turisme s'ha fet molt bé i en la indústria cal aplicar-ho perquè tot el món sàpia que som una potència industrial", explicava Bonig.

La presidenta popular exposava també que els empresaris li han traslladat "que les ajudes són insuficients i no estan arribant, especialment a l'artesania. Són sectors que necessiten ajudes directes i baixada d'impostos, dues coses que ni la Generalitat ni el Govern central estan fent", denunciava.
El PP proposa "línies directes d'ajudes a les empreses, tenint com a referència la facturació de 2019: totes aquelles empreses que van ser solvents en 2019 i van estar al corrent de les seues obligacions, haurien de tindre una subvenció, una ajuda directa per part de la Generalitat, per això, hem plantejat un projecte de 1.078 milions d'euros i no dels 360 milions d'euros que presenta el senyor Puig, que és totalment insuficient i amb un procés administratiu llarg, tortuós".

Bonig va qualificar de "molt important" la participació d'ATEVAL en dos projectes europeus per a la digitalització i de sostenibilitat.