Carles Cerdà Gramage en la categoria amateur i Alberto Sais Gironés del restaurant Tremendo en la categoria profesional són els guanyadors del I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent, organitzat per la regidoria de Fira i Festes, i que tenia lloc aquest matí a l’espai OntiFira” davant un nombrós públic de totes les edats. 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava el potencial de la gastronomia local com a element d’atracció i avançava que “gràcies al treball de la regidoria d Promoció Econòmica i de l’associació d’hostelers AHVAL, s’està avançant en la creació d’una marca gastronòmica local que es vol projectar a la propera edició de la fira turística FITUR a Madrid. El turisme cada volta és més vivencial, no sols comporta gaudir de paisatges i monuments, sinò que hem d’impulsar l’experiència culinària, de festes i tradicions”. 

Families senceres s’acostaven al parking de la Sala Gomis, on des de les 11:00 del matí es desenvolupava el concurs comptant amb 21 participants amateurs, tots ells i elles locals (tal com establien les bases) i 6 professionals, d’Ontinyent però també d’altres localitats com València, l’Olleria o Aielo de Malferit. En la categoria amateur, a més de Carles Cerdà obtenien un segon premi la coca elaborada per Baldo Molinero i un tercer premi la presentada per Paco Penadés. El concurs repartia premis per 
valor de 1.500 euros. 

Al lliurament de premis, junt a l’alcalde i la regidora de Festes, participava la vicepresidenta de la Diputació, Natàlia Enguix, qui agraïa al diputat de Turisme Pedro Cuesta la seua bona resposta al nou concurs i el suport donat al mateix pel patronat de Turisme de la corporació valenciana. Enguix posava de relleu que des de la Diputació es vol posar en valor la gastronomia com a element patrimonial dels pobles, i destacava que al cas d’Ontinyent “forma part de la nostra manera de ser i de conviure, tal com s’ha vist amb la bona acollida i el bon ambient que s’ha viscut en aquest primer concurs de coca de Fira”.

El concurs era objecte d’una retransmissió a través de les xarxes socials que era seguida en directe per més de 4000 espectadors, que també es podia seguir en una pantalla gegant al mateix recinte, i on entre altres coses permetia visualitzar un video sobre l’elaboració de la “Coca de Fira” per part del xef Santi Prieto (cap de cuina dels restaurants La Cuina i Sents, amb Estrella Michelin i Sol Repsol)  i sa mare, la youtuber Carmina Gramage, del canal “La Cuina de Carmina”. Prieto i Carmina van elaborar un centenar de racions de coca, seguint un model més tradicional i altre més innovador, que eren repartides entre el públic assistent. Els autors i autores de les coques elaborades per al concurs, després de la seua degustació per part del jurat, també repartien degustacions entre el públic. 


La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, feia una valoració “molt positiva d’un matí que ha servit per reunir a families senceres i atraure participants professionals de diversos llocs, dotar d’un nou contingut al dilluns de Fira per a fer-lo més interessant després de tot el cap de setmana, i al mateix temps projectar aquest plat tan característic i nostre”. La regidora tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que s’han implicat en l’organització, i per a totes i tots els participants”, i avançava la intenció de reprendre la iniciativa el proper any “i treballar per a convertir-la en una cita de referència”.