- Què sent en vore que per fi la Falla municipal de València es podrà muntar?
- Estic súper content perquè al final pareix que anem a tindre unes Falles el més normals possible, dins del que hem passat. En alguns moments ni m'ho crec, perquè ha sigut tant de temps d'espera... Així que estic com un xiquet xicotet. 
- Com serà el procés de muntatge de la Falla?
- Normalment, es planta a partir del dia 5 o 6 de març, però com és una falla un poc més complicada que les anteriors perquè sustenta una peca bastant voluminosa, i a part, com la plaça és ara peatonal, podem començar abans. Este dimarts ja van començar a portar-se les primeres peces a la plaça i en estos dies estem donant-li forma. 
- Com ha sigut treballar conjuntament amb l'artista faller, Alejandro Santaeulaia?
- Ha sigut molt fàcil treballar amb ell. El disseny és 100% meu, però l'estructura de la falla depén d'ell. Jo podria plantejar mil coses, però al final deu ser algo que siga realista per fer una falla. Jo m'he ajustat a ell en eixe sentit, i ell m'ha entés en tot moment; m'ha deixat molta llibertat a l'hora de crear. 
- A més de la 'plantà' de la falla, s'han organitzat activitats paral·leles, quines són?
- L'any passat ja vam fer l'exposició 'Rondalla del fang'. Este any tenim 3 exposicions més. Una d'elles va inaugurar ahir a Les Naus, i parla del procés de creació de la Falla amb un reportatge fotogràfic, un xicotet documental i una APP de realitat virtual. 
Altra exposició la vam inaugurar hui al Centre del Carme, en la qual es vorà la meua trajectòria amb esborranys, escultures i pintures originals. Com a complement a esta exposició i prolongació del missatge que he volgut transmetre amb la falla, en el claustre del Centre del Carme hem creat una història a partir d'un dels personatges principals del monument, una ossa polar. Hem creat les cries que estan com buscant un nou lloc perquè estan perdent el seu ecosistema. 
Després, l'11 de març es presentarà 'Protect what you love', en la galeria Tuesday to Friday, en la qual es vorà obra original totalment relacionada amb la falla i els seus personatges, que estarà a la venda. Per últim, l'any passat vam desenvolupar una APP amb la UPV i amb la secretaria d'Innovació de la Generalitat Valenciana per vore la Falla en realitat en realitat virtual perquè per la pandèmia no la vam poder muntar; este any l'hem actualitzat amb nous continguts.  
- Elegiria algun personatge de la seua Falla per salvar-lo de les flames?
- No tinc cap especial. Crec que tots funcionen en conjunt, i al final, el monument està fet per a cremar-se. Per això, he fet les obres de l'última exposició que comentava, que quedarà per a sempre. 
- Té un gran suport darrere per portar avant tots estos projectes, és així?
- Tinc al meu equip d’estudi, al Studio manager Sara Saez i als tècnics de producció artística María Montes i Piluka Leiva; i a l'equip de disseny 3D, una persona que fa de comissària de les exposicions, els fotògrafs, vídeo, els artistes fallers, els encarregats de muntar les exposicions, dissenyadors gràfics... Hem creat una gran família i estem en açò de ple. Si no haguera sigut per ells, no hauria pogut fer res del que estic fent. 

- Què suposa tindre una obra en la plaça de l'Ajuntament de València i que gent d'altres països puga vore-la?
- La veritat és que estic molt content. De fet, venen amics americans, holandesos, italians, turcs, anglesos, etc. També reporters, com ara d'Alemanya, que venen a propòsit a cobrir informació de la falla i del meu treball. També crec que la ciutat ho necessita, el públic crec que va amb compte i ho disfrutarem. La gent té moltíssimes ganes. Crec que seran unes falles molt especials. 
- Una volta ha provat el món faller artísticament, repetiria?
- Ara mateix no sabria dir-te, perquè no ha acabat l'experiència, però, estic disfrutant-ho molt. Crec que en la falla en la que pots fer un treball més independent és en la municipal, que és la que últimament està deixant molta llibertat als artistes. Espere que amb els anys vaja obrint-se i vagen veient-se les falles com el que són, un patrimoni cultural impressionant, en el que, si es deixara més llibertat al dissenyador, crec que tindria molta més repercussió de la que té. Així que sí, sí que m'agradaria, però anem a vore com va tot este any. 
- Quins són els seus pròxims projectes?
- La setmana després de Falles me'n vaig cap a Boston (EUA) a fer un mural. A continuació, tinc altres en Oropesa, París, Burdeos... De cara a setembre, vaig a començar a preparar la pròxima exposició individual que tinc, que serà en Los Ángeles en juny del pròxim any. Exposaré en la mateixa galeria que en 2018, la Thinkspace Gallery, però en un espai més gran. Crec que serà l'exposició més gran de quadres fins ara que he fet. 
- Quin és el seu desig per a este Falles?
- Estic súper motivat. No m'ho crec, li hem ficat molta il·lusió. És el més gran que he fet fins ara, i el més bonic és que tinc prop a tota la meua família, amics... És indescriptible el que sent.