El nou hospital d'Ontinyent es convertirà en el primer de la Comunitat Valenciana adaptat per a afrontar una pandèmia. Així ho ha confirmat aquest matí la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la visita a les instal·lacions. Una visita a la qual han assistit alcaldes de la comarca, així com representants de l'empresa constructora.
L'adaptació del projecte d'obra suposarà un increment en el pressupost d'uns 7 milions més, per a sumar quasi 38 milions d'euros. A més, també comportarà que les obres no estiguen finalitzades al maig de 2022, tal com estava previst, sinó en el primer trimestre de 2023, ha detallat Ana Barceló. “Ha suposat un gran esforç, però ara era el moment”, ha destacat.
Entre les mesures que s'han adoptat, per exemple, està el fet que les Urgències Pediàtriques, que estan separades de les dels adults, puguen de manera ràpida reconvertir-se en Urgències COVID. 
Gran part de l'ampliació del projecte afectarà el sistema de ventilació i renovació de l'aire. Així, s'instal·laran el doble de màquines i amb el doble de potència. La tercera planta serà, en cas de ser necessari, la planta covid. El nou hospital estarà així adaptat a la normativa.
Durant la visita també s'ha explicar que han aconseguit crear 111 places de pàrquing subterrani per al personal. 
Quant al subministrament elèctric, per al qual el consistori va aprovar ahir una partida pluriennal, tindrà una doble escomesa, de manera que si fallara una de les fonts elèctriques, l'hospital tindria la segona. També es destacava durant la visita que el nou hospital serà sostenible i eficient per a reduir el cost de manteniment, amb la instal·lació de sistemes sostenibles.
Durant la visita, l’alcalde Jorge Rodríguez qui agraïa a la consellera la visita "en un moment important per a l’obra", mostrava la seua satisfacció perquè "som molt afortunats ja que se’ns ha confirmat que el nou hospital d’Ontinyent i de la comarca estarà preparat per fer front a futures pandèmies". Així, Rodríguez es posava de nou a disposició de la Conselleria per continuar prestant tot allò que es requerisca per "continuar avançant en la construcció d’aquest nou hospital". Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent va adquirir per 1,85 milions els terrenys on està construint-se l’hospital i, a més, en els propers mesos executarà obres de millora de les aigües residuals (200.000 euros), invertirà altres 272.727’89 euros per dotar de subministrament elèctric a la secció del Polígon Sector Casa Balones 1, i conseqüentment dotar de subministrament elèctric al nou Hospital en projecte, amb la potència adequada a les seues necessitats.
Així mateix, Rodríguez ha aprofitat la visita per sol·licitar una reunió per "traslladar les reivindicacions de la ciutadania" perquè encara que s’han anunciat un major nombre de serveis assistencials sempre "hi ha marge de millora i continuarem reivindicant una cartera de serveis el més ampla possible". En concret, tot i que la Conselleria ha confirmat que el nou Hospital estarà dotat d'una unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de convalescència i cures de llarga estada, així com de servei de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoteràpia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia, "des de l’Ajuntament treballarem per la recuperació del servei de diàlisi i per la implantació del servei d’oncologia, ja que evitaria desplaçaments a les persones que ja sofreixen prou amb el càncer".