El candidat a l'alcaldia d'Ontinyent pel Partit Popular, Rafael Soriano, avançava hui dijous en roda de premsa que el seu partit proposarà, si arriba a l'alcaldia, la creació d'una regidoria dedicada exclusivament el Centre Històric de la ciutat. Rafael Soriano argumentava que el centre històric "és el cor d'una ciutat, per tant, els problemes del centre històric són els problemes de tots". Afegia el candidat popular que una ciutat "amb grans avingudes, zones d'esplai i grans infraestructures esportives però amb el centre històric abandonat no pot ser una gran ciutat", i reconeixia que l'estat actual de gran part del nucli antic d'Ontinyent "no està com per a sentir-se orgullosos".
Rafael Soriano citava algun dels problemes i demandes que en les reunions mantingudes els han traslladat, entre elles, la falta d'infraestructures i el seu manteniment, la falta de fibra òptica, més seguretat, o els problemes als quals s'enfronten els veïns que volen posar plaques solars. Les traves urbanístiques és un altre dels assumptes sobre la taula.

Entre les propostes populars està l'acostar l'autobús a determinades zones del barri antic, incentivar la promoció immobiliària... "totes elles són propostes factibles i provades amb èxit en altres localitats", defensava el candidat popular.
En este sentit, defensava la necessitat de crear una regidoria dedicada exclusivament al centre històric, des de la qual es puguen prendre mesures consensuades amb la ciutadania, els agents socials, tècnics especialistes i el propi Ajuntament.

La proposta del PP inclou la modificació de les ordenances per a incentivar les mesures fiscals per obrir negocis en barris com Poble Nou i La Vila, així com implantar línies d'ajudes amb una duració mínima de 4 anys, augmentar la dotació per a la rehabilitació de façanes i cobertes i millorar l'accessibilitat per a vianants i en el trànsit rodat, entre altres mesures.
Rafael Soriano posava com a exemple les mesures aplicades en ciutats com Alacant i Cocentaina.