Totes les persones que lligen este article s'hauran trobat, amb més freqüència de la que els agradaria, amb l'oportuna telefonada telefònica en la qual un agent comercial intenta vendre'ls alguna nova oferta en la tarifa de la llum, el telèfon o assegurança. Així ho confirma el balanç anual de l'OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor) d'Ontinyent, que al llarg de l'any 2023 va rebre 589 consultes, de les quals, 112 estaven relacionades amb productes de telefonia. Això suposa un 19% del total.
El balanç de consultes rebudes per l'Oficina Municipal d'Atenció al Consumidor situa la telefonia en primer lloc, seguit d'uns altres com és el cas de les 65 reclamacions en matèria d'electricitat i les 62 per problemes amb la venda per correu. Les reclamacions relacionades amb els bancs i amb les entitats financeres aconsegueix els 43 casos.
Si es compara amb les dades de l'any 2022, d'un total de 534 consultes s'ha passat a 589. Mentre que les queixes relacionades amb el sector de l'electricitat s'han vist reduïdes quasi a la meitat (de 107 en 2022 a 65 l'any passat), en el cas de la telefonia les consultes han augmentat, ja que de 104 s'ha passat a les 112 d'enguany. També les disputes amb els bancs i financeres han augmentat, ja que de les 34 consultes s'ha passat a les 43. La venda per correu, que en 2023 ha generat 62 consultes, ha sigut un altre dels àmbits en els quals els consumidors han augmentat les seues reclamacions, ja que en 2022 van ser només 34 les reclamacions. Els productes d'assegurances han vist duplicades també les queixes davant l'OMIC, ja que s'ha passat de 14 a 28.