El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat en roda de premsa que després de la reunió de la comissió interdepartamental s'ha decidit relaxar algunes de les mesures restrictives. Així, augmenta el límit fins a les 4 persones en reunions a l'aire lliure, s'elimina el tancament de les ciutats de més de 50.0000 durant els caps de setmana; es permetrà l'obertura de les terrasses dels bars, però amb un màxim de 4 persones i fins a les 18.00 hores. Les terrasses hauran de tindre un màxim del 75% de la seua ocupació.
El comerç podrà tornar a obrir fins a les 20.00 hores, però amb un 50% d'aforament. També es reobrin els parcs i jardins i s'augmenta fins al 50% l'aforament de les esglésies i temples.
Aquestes noves mesures entraran en vigor a partir del dilluns dia 1 de març. La setmana pròxima, la comissió interdepartamental es tornarà a reunir per a seguir l'evolució de la pandèmia.
Ximo Puig ha destacat que "el sacrifici" fet per la ciutadania fins ara ha donat resultat, però ha fet una crida a "no baixar la guàrdia. Estem millor però encara no estem bé" i ha recordat que als hospitals de la Comunitat Valenciana hi ha encara 320 persones en l'UCI.
Puig ha recomanat que aquelles localitats que en les pròximes setmanes tenien previstos dies festius que, donat que no hi ha festes, facen aquests dies "lectius perquè no pot haver cap element que genere una atmosfera de les no festes".
Puig ha destacat que "relaxar les mesures no pot significar relaxar l'actitud". En aquest sentit, ha explicat que març "és un mes clau per a estabilitzar la pandèmia i avançar en la vacunació", amb abril com a mes en què es durà a terme la vacunació massiva.

Reobrin instal·lacions esportives, però només a l'aire lliure
La consellera de Sanitat ha explicat que a partir del dilluns es permetrà l'obertura d'instal·lacions esportives a l'aire lliure, per a practicar esport sense contacte físic, de manera individual o en parella. Es permetrà la realització d'activitats en un grup de màxim 4 persones per monitor.
Per als alumnes d'infantil i primària, es permetran les activitats en grup, amb un màxim de 4 persones, sense contacte i sense públic. Segueixen suspeses totes les competicions en categories i modalitats, excepte aquelles d'àmbit autonòmic que donen dret a ascens a categoria nacional.