Els diferents departaments de l’Ajuntament d’Ontinyent estan preparant-se per fer front a l’onada de fred que previsiblement deixarà esta setmana temperatures per davall de zero graus en tota la comarca. En concret, la regidoria de Serveis Municipals ja ha començat a actuar tirant sal als espais del terme on el risc de formació de plaques de gel és més elevat. 

El regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, explicava que “la sal baixa el punt de congelació de l’aigua als –21ºC, raó per la qual l’Ajuntament compta amb una reserva de fins a 10 tones d’aquest mineral que aniríem emprant segons fóra necessari, especialment en cas de nevada. Així i tot, hem considerat el risc de plaques de gel suficientment elevat com per a actuar en espais com ara el Camí de la Costa o el Camí de la Ponseta”, explicava. A més a més, també en cas de nevada, es comptaria amb el servei de vàries màquines llevaneu per fer front a les necessitats que pugueren sorgir. 

La regidora de Sanitat i Consum, Matilde Francés, ha fet una sèrie de recomanacions a la ciutadania, entre les que destaquen “prestar especial atenció a nadons, persones majors i malalts, que són més sensibles a estos canvis de temperatura, i també a tenir especial precaució amb els aparells calefactors, ja que en ser més utilitzats augmenta el risc d’incendis o accidents”. 

Pel que fa a la regidoria de Seguretat, Tudi Guillem ha assenyalat que la Policia Local està preparada per a actuar i en permanent contacte amb l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, que des del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) està realitzant el seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per AEMET i enviant als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents.