Els 300 xiquets i xiquetes participants de les Escoles d’Estiu d’Ontinyent s’acomiadaven aquest divendres d’esta activitat protagonitzant una “Entrada” de Moros i Cristians prèviament preparada amb els monitors i monitores al llarg de la setmana. 
L’activitat, duta a terme pels 300 xiquets i xiquetes participants de les escoles i repartits a 3 col·legis (La Solana, Carmelo Ripoll i Vicente Gironés), va estar treballada al llarg de la setmana amb els respectius equips de monitors i monitores. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors d’Igualtat (Natàlia Enguix) i Educació (Òscar Borrell), visitaven el grup del CEIP Carmelo Ripoll, on aplaudien el pas dels menuts i menudes al so de la música festera. 
Jorge Rodríguez destacava l’interès d’una activitat posada en marxa al marc del Pla Corresponsables i subvencionada amb 159.000 euros per  la la Generalitat i del Ministeri d’Igualtat, “una ajuda que ens ha permés posar en marxa estes escoles i també una escola d’adolescència a un preu molt popular. Una iniciativa que esperem que es puga repetir als anys vinents, i que hui a més ha servit per ajudar a transmetre i mantenir viva l’estima per les nostres tradicions”.
Natàlia Enguix destacava la importància d’estes escoles d’estiu “per ajudar a les families a conciliar la seua vida familiar, laboral i personal, i no sols als pares i mares sinó també als avis. A més a més s’han creat llocs de treball, i els menuts i menudes s’han divertit i han aprés coses noves”, explicava. Pel que fa al regidor d’Educació, Òscar Borrell posava de relleu que “ha estat una bona oportunitat per tenir una oferta educativa no formal amb una important vessant pedagògica, amb tallers, excursions i visites culturals”, assenyalava. 
El Pla Corresponsables també ha inclós una Escola d’Estiu gratuïta per a Adolescents coordinada per la regidoria de Joventut a l’Espai Jove del carrer Joan XIII del barri de Sant Rafel, a la qual han participat 50 joves de 12 a 14 anys. A més a més, està previst obrir en breu una ludoteca municipal creant així un espai familiar en el entorn del Parc Mestre Ferrero.