L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat l’enderroc de 4 habitatges al barri del Poble Nou dins del seu Pla de Sanejament de Nuclis Antics, que afecta ja a més de 150 habitatges entre declaracions de ruïna i ordres d’execució. L’objectiu general d’estes actuacions, recordava el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, és “augmentar la seguretat i esponjar el casc històric, i en aquest cas concret, aconseguir a més un solar per fer possible la creació de la futura plaça que està prevista al planejament urbà”, destacava. 
Esta actuació, pressupostada en 46.000 euros, suposarà l’enderrocament dels habitatges del Carrer Santa Rosa 1, el Carrer del Cantalar de Sant Vicent 5 i 7 i el Carrer de Cantalar de Sant Carles 36. La intervenció va estar aprovada per la Junta de Govern del passat 24 de febrer i abans en un dictamen de la Comissió d’Assessorament del Patrimoni Històric del 25 de gener on estan presents tots els grups polítics municipals, tècnics i representants veïnals.
El regidor de Territori mostrava la seua sorpresa “per algunes critiques precipitades que s’han fet respecte a través de les xarxes sobre una inacció que en realitat es tot el contrari. Critiques que deixen en evidencia o be un grau enorme de desinformació sobre una intervenció que des d’un primer moment és pública, o be una voluntat manifesta de confondre als veïns. En qualsevol cas la ciutadania pot estar tranquil·la perquè aquesta és una actuació planificada, prevista i que ha seguit tots els tràmits preceptius, i que a més es fa en una intenció molt clara, que es seguir millorant els nostres barris”, manifestava.
Jaime Peris recordava que només en 2016 l’Ajuntament va destinar més de 300.000 euros a actuacions d’aquest tipus, “una xifra que mostra clarament quina és la voluntat del govern municipal d’atendre  un problema molt complex, que comporta nombrosos tràmits administratius i, fins i tot, judicials. Peris recordava que estos tràmits es troben  també amb les dificultats que plantegen alguns propietaris “que ni arreglen les vivendes malgrat el perill que representen i tampoc faciliten la reparació dels immobles per part de l’ajuntament”, manifestava.