L'Ajuntament d'Ontinyent ha presentat hui el I Concurs de Coca de Fira, que se celebrarà el 20 de novembre, a les 12:00 hores, en l'aparcament de la Sala Gomis.
Així ho explicava la regidora de Festes i Tradicions, Àngels Muñoz, qui afegia que l’objectiu d'este concurs és promocionar la gastronomia local a Ontinyent, que "tan lligada va moltes voltes a les nostres tradicions". L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància d'este concurs, ja que "la gastronomia de la ciutat s'està convertint en un element més d'atracció".
Hi haurà dos modalitats: una amateur i altra professional. En l'amateur, es podran presentar persones, tant a títol individual com de grup. "Podran ser amics, amigues, una família...sempre que hi haja un representant que serà qui faça la inscripció", comentava Muñoz. Els participants en esta categoria deuran d'estar empadronats a Ontinyent.
En la modalitat professional, podran participar professionals de tota la Comunitat Valenciana. El procés d'inscripció s'obri hui, 3 de novembre, i estarà obert fins el 13 de novembre, en la pàgina web de l'Ajuntament d'Ontinyent, ontinyent.es.
El concurs tindrà lloc des de les 11:00 hores i a les 12:00 començarà la degustació de les coques, que es deuran portar ja cuinades. A més, els participants deuran portar imatges del procés d'elaboració per comprovar que han sigut elaborades pels mateixos participants.
El jurat estarà composat per un membre de la corporació municipal, un representant d'Ontifira, una representant de Comerç IN i una persona reconeguda dins del món de la restauració, en esta ocasió Santiago Prieto, xef de La Cuina amb una estrella Michelín pel restaurant Sents i també a sa mare, Carmina, que mostra les seues receptes a través de YouTube junt amb el seu fill.
Pel que fa al premi de la modalitat professional, tindrà un guanyador, amb un premi econòmic de l'Ajuntament de 500€, un trofeu i un xec de Comerç IN per valor de 200€. Per a la modalitat amateur, s'han establert tres premis: el primer de 300€, un trofeu i un xec de 200€; el segon premi serà de 200€ i hi haurà un tercer premi que serà un val de 100€ per a utilitzar en restaurants d'hostaleria que participen a Ontifira. L'entrega dels guardons tindrà lloc el mateix dia.
Per altra part, per a seguir amb la tasca de promoció, es llançarà eixe mateix dia un vídeo del procés d'elaboració de la coca de Fira, de la mà de Santi i de La Cuina de Carmina, qui agraïen formar part d'este concurs. La regidora de Festes animava a participar en este primer concurs.