Des d’aquest dilluns dia 4 i fins dijous 7 de març, el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent obri el termini per a presentar les sol·licituds d’inscripció en el programa municipal d’Espais Familiars, que començarà a prestar servei des del 11 de març a la Ludoteca Municipal de la plaça del Mestre Ferrero.  Els Espais Familiars són una iniciativa impulsada des de la regidoria de l’Àrea d'Igualtat, Sanitat i Política per a les persones. En cada sessió, les famílies poden gaudir, de forma gratuïta, d’un temps compartit de joc i relació saludable amb els seus fills/-es. En aquesta edició de març a juny de 2024, estarà adreçat a famílies amb xiquets/-es d’entre 0 i 11 mesos.
La regidora Paula Soler explicava que “es tracta d’un servei que pretén acompanyar als pares i mares assistents, en el creixement com a família mitjançant la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc amb els seus fills. Es realitzen trobades setmanals on els protagonistes són els infants i la seua relació amb les mares i pares, es promou un vincle saludable a través del joc i es programen xerrades informatives i tertúlies dirigides per professionals del món sanitari i educatiu. Des del reconeixement a les capacitats de cada família i el respecte a la diversitat de valors i models de criança, estos espais per a les famílies són recursos que ofereixen l’oportunitat d’enriquir-se i vincular-se, tant amb els propis menors com amb la resta de membres del grup”. 
La durada del programa és de març a juny de 2024 i cada setmana és realitzarà una sessió diferent com, per exemple, música per a nadons, primers auxilis, expressió artística i sensorial, ioga per a nadons o psicomotricitat, entre d’altres. Es comptarà amb un únic grup per a dotze famílies, dilluns de 10:30 a 12:00 hores. La sol·licitud d’admissió als Espais Familiars es realitzarà del 4 al 7 de Març mitjançant instància general que es presentarà al Registre d’Entrada de l’Ajuntament d’Ontinyent, que pot descarregar-se a la web municipal www.ontinyent.es, existint una instància específica dins de l'Àrea de Serveis Socials, a l’apartat d'Espais Familiars. Les admissions es realitzaran per ordre d'inscripció, i les llistes de les famílies admeses i les de reserva es publicaran a partir del dia 8 de març a la web municipal i al tauler d’anuncis de l’Ajuntament.