Ontinyent ha obert aquesta vesprada la seua Fira amb la primera lectura pública en època moderna del Privilegi Reial que Alfons el Magnànim va concedir en 1418 a la ciutat per a la celebració de la Fira. El text original, en llatí, ha estat traduït per la professora ontinyentina Inés Portero, qui explicava que la traducció “ha presentat dificultats, en ser llatí del renaixement i no llatí clàssic, raó per la qual dur-la a terme ha estat un repte, però també una satisfacció com a ontinyentina”. 
La lectura d’aquest document històric rescatat de l’arxiu municipal ha estat a càrrec de l’actriu Andrea Nàcher, qui a les 19:30 hores l'ha relatat a la zona d’estacionament de la Sala Gomis, lloc des d’on ha iniciat just després l'espectacle itinerant que ha inclós l’actuació del grup musical “Los Artistas del Gremio” i les escoles de dança de la ciutat Masters i Ópera, i que també ha passat pels carrers José Iranzo, avinguda d’Albaida, Benicadell i Manuel Sanchis Guarner
A pesar de les baixes temperatures, la gent ha acudit a veure in situ la inauguració de la Fira en un any especial. Cal recordar que La Fira d’Ontinyent compta enguany per primera volta amb una “Fira Jove” amb tallers, jocs online, de taula i música en directe; espectacles de màgia i jocs en família; més de 40 atraccions mecàniques; 200 llocs de gastronomia i artesania; 500 vehicles en la fira d’automoció “Firauto” i una zona dedicada al comerç local.

Descomptes superiors a 3.000 euros en Firauto
La Fira d’automoció "Firauto" comptarà amb descomptes especials que en alguns casos pot superar els 3.000 euros tant en vehicles nous com de quilòmetre zero als seus 24 tallers expositors. A més a més, compta amb la novetat de comptar amb ciclomotors i motocicletes, i es sortejarà entre les persones que visiten la zona d’exposició de vehicles 2 caps de setmana per a 2 persones en un hotel de la Costa Blanca i 15 premis de 100 euros a utilitzar en els tallers de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida.

Tasts d’aigua i punt violeta
La Fira d’Ontinyent se sumarà amb tasts d’aigua a la campanya “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure”, impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent i Egevasa per posar en valor la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat. També participen de les activitats organitzades per la Regidoria d’Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la col·locació d’un “Punt Violeta” contra les agressions sexistes des de  demà dissabte i fins dilluns de Fira.