L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat les obres de recuperació de la senda de la Font de la Puríssima, una via verda que comunica amb un recorregut natural el casc urbà de Sant Rafel amb el parc de l’Escorxador i el futur parc de 'Les Mamàs Belgues' de la Cantereria.

L’actuació ha estat executada per l’empresa local Micó Ferrándiz, S.L., i ha suposat una inversió de 36.099’98 euros més IVA dins del procés 'Ontinyent Participa 2023', on esta actuació va ser la 4ª més demandada, amb 2.164 vots. L’actuació era visitada aquest dimarts pels regidors Óscar Borrell (Territori) i Inma López (Ciutadania), qui coincidien en destacar la bellesa de l’entorn d’una senda que ja existia però que s'havia vist deteriorada degut als episodis de fortes pluges dels darrers anys.

Óscar Borrell explicava que "amb el pas del temps i els episodis de pluges el paviment de la senda, passos protegits, tanques i escales s'havien deteriorat o directament desaparegut, la vegetació havia crescut molt i el recorregut presentava discontinuïtats. Així, una volta aconseguides les autoritzacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, hem actuat en un tram de més de 400 metres lineals on hem fet tasques de neteja, consolidació i protecció d’un talús per evitar moviments de terra”. 

Per la seua banda, Inma López explicava que “La ciutadania ja fa temps que té molt clar que les seues peticions dins d’Ontinyent Participa es fan sempre realitat, a excepció de la substitució de la coberta del 'Mercat de Dalt', pausada per petició expressa dels mercaders”.

López afegia que “esta senda comunica el barri de Sant Rafel amb el Parc dels Donants de Sang, des d’on es pot accedir al futur parc de Les Mamàs Belgues a la Cantereria, que en breu va a ser realitat. Sumats estos dos espais, anem a comptar amb un recorregut natural extens, molt a prop del casc urbà i fàcilment visitable”, manifestava.