L'estany de Benarrai ha augmentat hui la seua fauna amb tres parelles de tortugues autòctones, de l'espècie galàpag leprós, típiques del Mediterrani.
Els exemplars han estat cedits per la Generalitat Valenciana, organisme al qui l’Ajuntament d’Ontinyent va demanar un projecte per a omplir l’estany de fauna i plantació mediterrània. Així, l’estany compta amb dos ànecs, granotes i s’han llevat de la zona dues tortugues invasores que feien incompatible la convivència amb les que s’han soltat hui.
A la solta de tortugues han estat convidats els alumnes de 5é de Primaria del CEIP Carmelo Ripoll, convertint-se en els padrins de la solta. La regidora de Medi Ambient, Patricia Folgueras, els ha explicat el perill que té incloure espècies que no són de la zona, que són invasores; i els ha comentat detalls com que s’anomenen “galàpags leproses” al tindre a la closca algues i semblar malaltes. A més, ha explicat que al ser animals que requereixen sol, se’ls ha habilitat una plataforma al mig de l’estany per a que prenguen el sol quan s’adapten a la nova zona. Este divendres, tindrà lloc a l’estany un conta-contes a les 19:00 hores per apropar la fauna de l’estany als ciutadans.