La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han visitat Ontinyent hui divendres. Els màxims dirigents de les comunitats andalusa i valenciana han sigut a l’Ajuntament per l’Alcalde i president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i la resta de la corporació municipal al voltant de les 17:00 hores.
Després de la recepció i procedir-se a la signatura en el llibre d’honor de la ciutat per part de Susana Díaz, la comitiva s’ha desplaçat fins la nova seu de l'Associació Andalusa "La Casa de Andalucía" inaugurada en 2015 al carrer Camí del Carros nº28, que les autoritats han visitat acompanyades per representants de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de la  Comunidad Valenciana (FECACV) i de l’Associació Andalusa d’Ontinyent. L’acte ha inclós el descobriment d’una placa commemorativa i la signatura al llibre d’honor de la FECACV.
La visita s'ha produït en un moment clau per al futur del PSOE, ja que Susana Díaz es troba immersa en les primàries del seu partit, junt amb els altres dos candidats, Pedro Sánchez i Patxi López. De fet, en acabar l'acte en Ontinyent, la presidenta andalusa s'ha desplaçat a Xàtiva, on tenen un acte de la campanya interna del seu partit.

La presidenta andalusa ha reiterat el seu suport per "seguir aconseguint que les cases d'Andalusia continuen sent un referent social en tot el que ocorre fora d'Andalusia". Díaz ha destacat el traball i talent del andalusos fora de la seua terra d'orige i s'ha compromés a que la de hui, 21 d'abril, no siga la seua única visita a Ontinyent. Díaz ha recordat la seua visita a Ontinyent fa 15 anys, quan era regidora, per conéixer les festes de Moros i Cristians. "Tornar hui, 15 anys després, como a regidora, m'ompli d'emoció", ha resaltat.

Per la seua part, l'alcalde d'Ontinyent i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha donat les gràcies a Ximo Puig i Susana Díaz per la seua presència a la ciutat, al temps que ha destacat els nexes d'unió i agermanament entre valencians i andalusos.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha resaltat la importància de pedre les identitats, "perquè les identitats sumen". Ximo Puig ha reiterat el suport del Consell a les Cases d'Andalusia a la Comunitat Valenciana.