Els membres de l’Associació d'Embotits tradicionals i artesanals d’Ontinyent fan balanç del seu pas per la Mostra de Vins i Aliments de la Comunitat Valenciana, una de les cites gastronòmiques més importants.
Les carnisseries Donat, Amparin, Vicent Llin, Medina y yo i Sant Antoni, han estat presents, un any més en aquesta Mostra, en nom de l’associació. “Volem demostrar en aquest esdeveniment que en Ontinyent fem embotits de qualitat, de manera tradicional i amb la millor matèria prima”, expliquen.
Malgrat el fort vent i els pronòstics de pluja, que finalment es van fer realitat dissabte de vesprada, es mostren satisfets. Han estat en la Mostra cinc dies, des de dijous fins dilluns; uns dies de molta feina que han tingut el seu fruit. Van repartir prop de 15.000 degustacions, mil més que l’any passat. Els carnissers anaven amb previsió, ja que l’any passat es van esgotar les degustacions i enguany no volien que els passara el mateix. “L’any passat ens vam quedar sense degustacions, es van acabar totes diumenge de vesprada, i enguany ja anàvem amb previsió”, explica José Donat, president de l’Associació. Les degustacions estaven elaborades amb llonganissa i xoriç, acompanyat amb dos rosques de pa. Cal destacar que s’han emprat 1.300 barres de pa per a elaborar les degustacions.