En un context on la sostenibilitat i l'eficiència són cada vegada més importants, la indústria tèxtil, una de les més grans i consumidores de recursos, s'enfronta a importants desafiaments en termes de gestió energètica i ambiental. Amb l'objectiu d'abordar els reptes i claus d'aquesta transformació, l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i el Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana (CECV) han organitzat una jornada sobre eficiència, gestió i valorització del sector. L'encontre, celebrat hui divendres de matí en la seu d'ATEVAL, a Ontinyent, ha comptat amb més de 40 professionals, i la presència del secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco.
A través de diverses ponències i una taula redona, durant la jornada s'ha parlat d'eficiència energètica, i s'ha explorat la manera d'optimitzar els processos de producció tèxtil, reduir costos, i, al mateix temps, l'impacte ambiental.

Després de la inauguració, el programa s'ha iniciat amb una taula redona en la qual han participat, el secretari autonòmic, Felipe Carrasco; president del Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana, Ricardo Romaguera Faura; el president d'ATEVAL, Pepe Serna; el director general de Recuperats Llácer, Raúl García, i Juan Manuel Martínez, director de Desenvolupament de Negoci de Greene Enterprise.
La jornada, moderada pel director del Clúster Energia Comunitat Valenciana, Enrique Bayonne, s'ha centrat en els reptes, desafiaments i oportunitats, que té el sector per davant amb l'aplicació de mesures d'eficiència energètica, el repte de la circularitat de la indústria, les noves normatives que faciliten la valorització dels residus tèxtils i quin paper juguen les noves tecnologies en este complex escenari.