El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha anunciat este dimarts el “tancament ordenat i definitiu” de Divalterra. Durant la celebració de la Junta General extraordinària convocada per a debatre sobre l'estat de l'empresa dependent de la Diputació, Gaspar va avançar que convocarà “com més prompte millor” una nova Junta General en la qual es destituirà els membres del Consell i es nomenarà els liquidadors, pas previ a la dissolució, liquidació i extinció de Divalterra SA.
En paraules del president, que ha tancat el debat sol·licitat pels grups de l'oposició en la institució provincial, “esta mesura permetrà l'única obsessió que mou les meues decisions des de Presidència i la de la resta de l'equip de govern de la Diputació, que no és una altra que assegurar el treball digne de les quasi 600 persones que integren l'actual Divalterra”.
Amb la dissolució de Divalterra, el Consorci Provincial de Bombers absorbirà als brigadistes, la major part dels treballadors de l'empresa, mentre que la pròpia corporació assumirà i reubicarà a la resta de la plantilla, com ha succeït amb el Patronat de Turisme. “Les persones continuen sent la màxima prioritat”, ha assegurat el president Gaspar, que ha informat les treballadores i treballadors de l'empresa de la decisió presa al mateix temps que es feia pública en la Junta General.
La Vall ens Uneix considera que "ja era hora"
El portaveu de la Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, creu que “ja era hora” que el president de la Diputació, Toni Gaspar, procedira a la dissolució de l'empresa pública Divalterra (antiga Imelsa) i s'haja decidit a traspassar les brigades forestals al Consorci Provincial de Bombers. Sanchis ha recordat que aquesta és la proposta que ell mateix va defensar en el ple del passat 18 de febrer de 2020, i ha recordat que el traspàs de les brigades a Bombers ja es va arribar a plantejar en l'anterior mandat per l'anterior president, Jorge Rodríguez, “però no se li va permetre”, ha apuntat el portaveu de la Vall Ens Uneix.
Per a la formació comarcalista, la decisió de Toni Gaspar de tancar l'antiga Imelsa evitarà que l'empresa “continue fent mal a aquells que han volgut gestionar-la de manera honrada i honesta”, i sosté que ve a confirmar que la contractació d'alts càrrecs “era l'única manera de posar ordre en una empresa corroïda per la corrupció del PP i que, com es veu, l'alternativa és el seu tancament just tres anys després”, ha exposat el portaveu de la Vall Ens Uneix. “Són molts els que van entrar a dit i van treballar per al ‘yonki dels diners’ o no van tindre inconvenient a dinamitar l'anterior govern de la Diputació de València per a blindar-se en els seus llocs", apunten des de la formació comarcalista. “El ‘ya basta’ de Gaspar constata", segons el portaveu de la Vall Ens Uneix-, "que s'ha arribat al límit i que era fins a perillós intentar mantindre amb vida l'empresa”.
Joan Sanchis, no obstant això, ha advertit que el seu partit “estarà vigilant” perquè el tancament de Divalterra siga “ordenat”, beneficiós per als brigadistes i que no acabe sent l'excusa per a convertir en empleats de la Diputació als mateixos “endollats que han acabat amb ella”.