En les últimes setmanes, la Regidoria d’Urbanisme ha convocat reunions obertes per a presentar els avantprojectes de reforma dels parcs del carrer Cervantes, del carrer Dos de Maig i de la Derrota. En els tres casos, la presentació per part de l’equip tècnic i de l’alcalde, Xavi Molina, s’ha acompanyat d’un intercanvi idees amb les persones assistents per tal d’incorporar propostes, suggeriments i necessitats.
D’aquesta manera, es tanca una primera fase del procés de participació, que seguirà amb l’exposició pública en el portal municipal perquè també puguen intervindre veïnes i veïns que no van poder assistir-hi presencialment. El termini previst amb aquesta finalitat arriba fins al pròxim 2 d’octubre. Finalment, també es pronunciarà el Plenari Infantil de Bocairent, que es va constituir el juny passat i que tindrà com a primera tasca debatre sobre els parcs del municipi.
Per a l’alcalde i regidor d’Urbanisme, “l’objectiu d’aquest procés participatiu és ajustar els projectes el màxim possible a les necessitats dels usuaris i les usuàries de cada parc”. Xavi Molina explica que els avantprojectes coordinats per l’estudi de José Vicente Revert ja preveien avançar en els parcs com a zones de trobada intergeneracional, però les sessions participatives han servit per a reforçar aquesta idea: “Han assistit tant persones majors com famílies amb xiquets i xiquetes; ara, hem d’incorporar les seues visions perquè les actuacions resulten útils”, diu el primer edil.