La Regidoria de Transparència, Comunicació i Participació ha posat en marxa la iniciativa DecidimXBocairent, amb la qual totes les persones empadronades amb 16 anys com a mínim podran triar directament projectes per a millorar el municipi i dotar-los econòmicament en els comptes municipals de l’Ajuntament per a l’any 2023.
Divendres passat, 16 de setembre, el regidor Sergio Gandía i l’alcalde, Xavi Molina, van presentar el procés que seguirà la primera edició dels pressupostos participatius de Bocairent. Així, en primer lloc, s’ha iniciat una fase dedicada a la recollida de propostes: fins al 2 d’octubre, cada veí o veïna en pot formular fins a tres i cada una d’elles ha de tindre un cost màxim de 25.000 euros.
A continuació, una comissió tècnica, integrada per personal municipal, serà l’encarregada de valorar els projectes presentats i d’informar de forma motivada quins passaran a la fase de votació, que tindrà lloc del 31 d’octubre al 14 de novembre. Prèviament, en concret el 28 d’octubre a la sala Joan de Joanes, es donaran a conéixer les propostes sobre les quals la ciutadana haurà d’expressar les seues preferències.
Segons explica el regidor de Transparència, Comunicació i Participació, tant la recollida de propostes com la votació es podran fer a través de la plataforma jotriebocairent.es o bé presencialment, a les oficines municipals o els dissabtes de matí al mercat. “Volem que intervinga la màxima gent i, per això, volem facilitar el mitjà més adequat per a cada perfil de veí o veïna”, assenyala Sergio Gandia en aquest sentit.
A més, l’edil destaca que és la primera vegada que es posa en marxa aquesta iniciativa a la localitat i indica que era una de les seues prioritats quan va assumir la Regidoria. “DecidimXBocairent és una oportunitat perquè, de forma directa, el veïnat prioritze projectes i incloga inversions en el pròxim pressupost de l’Ajuntament; així doncs, animem a totes i a tots a no desaprofitar aquesta oportunitat”, conclou Gandía.